Menu

zoeken

Vijf splinternieuwe borden helpen bezoekers de weg naar de sportvelden in Akkrum te vinden. De blauw-wit-zwarte richtingwijzers zijn door de voetbalvereniging en tennisvereniging aangeschaft. De gezamenlijke diepte-investering van etteijke honderden euro's is het gevolg van een lang gekoesterde wens om gastspelers makkelijk de weg naar de sportvelden te laten vinden. Aanvankelijk zegde de gemeente Boarnsterhim toe om ze te plaatsen, maar daar is nooit wat van gekomen. Het allereerste richtingwijzerbord komt van buurgemeente Skarsterlân, dat een ongebruikt bord ter beschikking stelde. De toenmalige voorzitters Wim van Tricht (voetbal) en Jan Prange (tennis) monteerden dat aan een paal voor Coopersburg, zodat verkeer uit de richting Jirnsum de goeie kant op werden gestuurd. De route van de rijksweg is nu ook met borden aangegeven.SINT NICOLAASGA – Sportverenigingen mogen een tijdelijk terras inrichten of het bestaande terras vergroten. Gemeente De Fryske Marren loopt daarmee vooruit op de openstelling van de terrassen van de sportkantines.

Zodra bekend is wanneer deze verruiming voor de sportkantines door Rijksoverheid wordt verleend, kunnen verenigingen een aanvraag voor het eigen terras indienen.

De opening van de sportkantines staat als derde in het vijfstappenplan van de overheid gepland. De derde stap staat op zijn vroegst gepland voor 26 mei, mits de coronacijfers het toelaten.

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!