Menu

zoeken

dodenherdenking 2020 65SINT NICOLAASGA - De harde wind en regen zijn de reden dat de Nederlandse vlag op donderdag 4 mei 2021 niet op de toren van de rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga kon wapperen. De vlaggenisten hebben ‘s middags wel een poging ondernomen om de vlag halfstok te krijgen, maar het risico op malheur was te groot.

,,We hebben helaas moeten besluiten om de vlag niet uit te hangen’’, aldus Arjen Rypkema, die met zijn collega-vlaggenisten de 61 meter hoge toren in was geklauterd. Ze zijn onverrichterzake weer naar beneden gegaan. De weervoorspellingen voor Bevrijdingsdag zijn beter. Dan onderneemt de groep een nieuwe poging om het dundoek te laten wapperen, maar dan in top.

De dodenherdenking in Sint Nicolaasga kan thuis op de computer, op een tablet of mobiel via een livestream worden gevolgd.

Lees ook:

- Livestream Dodenherdenking Sint Nyk

Volg hier de live-stream en leg digitaal een bloem bij een van de monumenten in de gemeente zoals in Sint NicolaasgaLangweer, Doniaga of Ouwsterhaule

(Foto: archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!