Menu

zoeken

01052021 bestrijding eikenprocessierubs 6LEGEMEER -  In opdracht van gemeente De Fryske Marren is Roel Timmerman bv zaterdagnacht gestart met het spuiten van aaltjes voor de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups.

Om 22.00 uur werd er gestart op de Legemeersterweg, waarna de gehele nacht ook  andere locaties in de buurt van Langweer, Idskenhuizen en Sint Nicolaasga - waar de eikenprocessierups zich heeft laten zien - werd gespoten.

De Fryske Marren wil de beheersing van de eikenprocessierups richten op het zoveel als mogelijk vermijden van nestvorming in de risicogebieden. ALs er toch nesten ontstaan, dan worden ze tijdig verwijderd. Met tijdig verwijderen wordt uitvliegen van de eikenprocessievlinder voorkomen en overlast beperkt.

Het Drentse bedrijf is sinds 2011 bezig met het preventief spuiten met nematoden. Het bespuiten wordt in de nachtelijke uren gedaan omdat juist dan de rupsen in processie op zoek gaan naar hun voedsel de eikenbladeren..

Onder grote druk worden de bomen besproeid met water vermengde  aaltjes. Groot voordeel van deze methode is dat op deze manier van bestrijding het geen negatieve gevolgen heeft voor de vogels die de rupsen eten. 

(Foto’s De Zakenman)

01052021 bestrijding eikenprocessierubs 101052021 bestrijding eikenprocessierubs 201052021 bestrijding eikenprocessierubs 301052021 bestrijding eikenprocessierubs 401052021 bestrijding eikenprocessierubs 5

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!