Menu

zoeken

Poes1SINT NICOLAASGA – Poes Spotify heeft een schot met een luchtbuks niet overleefd. De tweejarige poes van Alice Kooiman uit Sint Nicolaasga is vermoedelijk woensdagmiddag door de kogel geraakt.

Poes Spotify woonde in de Voermanstraat in Sint Nyk en was die middag niet helemaal lekker. ,,Ze had overgegeven in de tuin. Ik dacht dat ze misschien iets verkeerds had gegeten. Dat gebeurt weleens met dieren”, zegt Kooiman.

De medewerkster van de dierenambulance roept haar vier katten altijd rond half negen ’s avonds naar binnen. Woensdagavond kwamen er drie aangelopen. Spotify, de meest stipte van het stel, miste. Het wegblijven de poes zat de baas niet lekker. Vriend Jurjen Kooiman keek tot half twaalf ’s avonds naar het beestje uit. Alice Kooiman stapte kort na middernacht weer uit bed. Om drie uur ’s nachts vond ze de poes hevig bloedend in een oud konijnenhok. ,,De pootjes, het buikje: alles zat onder het bloed. Ik mocht haar niet aanraken.”Poes3

De dierenarts heeft Spotify donderdagmorgen nagekeken. De poes is schoongemaakt en opgelapt. Toch zat het Alice niet lekker. ,,Ik zei nog tegen mijn vriend: het lijkt wel op een schotwond.” Donderdagavond had de poes hoge koorts en wilde niet eten of drinken. Weer reed de Sint Nykster naar de dierenarts om opnieuw schoongemaakt te worden. Na een onrustige nacht, stapte het stel 's ochtends vroeg voor de derde keer in de auto naar Joure. Dit keer werd een foto gemaakt. Daarop werd de oorzaak van de bloedingen snel duidelijk. ,,Je zag duidelijk een kogeltje van een luchtbuks in de buik zitten. Het zat bijna tegen de ruggengraat aan en had de milt, maag en darmen beschadigd. We hebben haar helaas moeten laten inslapen.”

Kooiman vermoedt dat de aanhankelijke kat uit een boom is geschoten. ,,De buren zijn nu ook doodsbang. Misschien is er gericht op het dier geschoten. We weten het niet.”

Alice Kooiman gaat deze week bij de politie aangifte doen. Ze hoopt dat de dader zich wil melden. ,,Het is mij niet om de rekening te doen. Die kan mij niet zoveel schelen. Ik wil het gewoon af kunnen sluiten. Ik krijg met de aangifte mijn kat niet terug.”

(Foto's : Alice Kooiman)

 

Poes2

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!