Menu

zoeken

Kerkdak Scharsterbrug vernieuwdLast van een lekkend kerkdak hadden de leden van de Protestantse Gemeente Ouwsterhaule-Scharsterbrug niet direct, want vanwege de coronapandemie konden ze de zondagse diensten alleen via een live-stream volgen. Toch is het hele dak van de kerk uit 1904 van nieuwe panlatten voorzien en worden alle dakpannen opnieuw gelegd. Eerder eerdere reparatie hielp onvoldoende.Bouwbedrijf A. Fekken uit Scharsterbrug hoeft voor de zes weken durende klus alleen maar de weg over steken. Het bedrijf is pal tegenover de kerk uit 1914 gevestigd. Lieuwe Minnesma (l) en Siebren Kuperus leggen de pannen weer op hun plek. ,,Dizze pannen kinne noch in hiel skoftsje mei’’, aldus Minnesma, die uit Idskenhuizen afkomstig is. Een deel van het dakhout was verrot en is vernieuwd. Onder de panlatten is een vochtregulerende folie gelegd. Een deel van de zinken goten is ook vernieuwd.SCHARSTERBRUG - Last van een lekkend kerkdak hadden de leden van de Protestantse Gemeente Ouwsterhaule-Scharsterbrug niet direct, want vanwege de coronapandemie konden ze de zondagse diensten alleen via een live-stream volgen. Ze komen voorlopig niet samen. Toch is het hele dak van de kerk uit 1904 van nieuwe panlatten voorzien en worden alle dakpannen opnieuw gelegd. Eerder eerdere reparatie hielp onvoldoende.

Bouwbedrijf A. Fekken uit Scharsterbrug hoeft voor de zes weken durende klus alleen maar de weg over steken. Het bedrijf is pal tegenover de kerk uit 1914 gevestigd. Lieuwe Minnesma (l) en Siebren Kuperus leggen de pannen weer op hun plek. ,,Dizze pannen kinne noch in hiel skoftsje mei’’, aldus Minnesma, die uit Idskenhuizen afkomstig is. Een deel van het dakhout was verrot en is vernieuwd. Onder de panlatten is een vochtregulerende folie gelegd. Een deel van de zinken goten is ook vernieuwd.

Kerkdak Scharsterbrug vernieuwdLast van een lekkend kerkdak hadden de leden van de Protestantse Gemeente Ouwsterhaule-Scharsterbrug niet direct, want vanwege de coronapandemie konden ze de zondagse diensten alleen via een live-stream volgen. Toch is het hele dak van de kerk uit 1904 van nieuwe panlatten voorzien en worden alle dakpannen opnieuw gelegd. Eerder eerdere reparatie hielp onvoldoende.Bouwbedrijf A. Fekken uit Scharsterbrug hoeft voor de zes weken durende klus alleen maar de weg over steken. Het bedrijf is pal tegenover de kerk uit 1914 gevestigd. Lieuwe Minnesma (l) en Siebren Kuperus leggen de pannen weer op hun plek. ,,Dizze pannen kinne noch in hiel skoftsje mei’’, aldus Minnesma, die uit Idskenhuizen afkomstig is. Een deel van het dakhout was verrot en is vernieuwd. Onder de panlatten is een vochtregulerende folie gelegd. Een deel van de zinken goten is ook vernieuwd.

Foto's: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!