Menu

zoeken

180118 Maeykehiem vlagSINT NICOLAASGA – De bewoners van Maeykehiem zijn donderdag voor de eerste keer gevaccineerd. Dokterswacht Friesland entte de eerste bewoner om 10 uur ’s ochtends in. De laatste kreeg om 15.30 uur een prik.

Volgens bestuurder Trijn van der Meulen was het een spannende dag voor de bewoners. ,,En dan zien hoe onze begeleiders de situatie volledig onder controle hadden. Een hand vasthouden, een aai over de wang, ‘een dikke kroep’, samen met begeleiders en met medisch team ‘op een rode paddenstoel’ zingen en benoemen dat je best bang mag zijn als je niet begrijpt wat er gebeurt en dat het ook best wel een beetje eng is."

Van der Meulen noemt het een dag met een traan. ,,De coronacrisis kwam gisteren ook wel even binnen. Alles wat er het afgelopen jaar gebeurd is. Het verlies van een bewoner. Collega’s die ziek werden en waarvan sommigen nog steeds klachten hebben. De zorgen, de angst, het harde werken en het nemen van ingrijpende besluiten die je liever niet neemt. Dat is moeilijk en verdrietig.”

De komende weken blijven nog spannend voor de bewoners en medewerkers van de zorginstelling. ,,Het oppassen geblazen. We moeten vol blijven houden. Dat gaan wij met z’n allen doen. We gaan voor een leven met minder angst voor corona. Dat is waar we het voor doen en dat is heel wat waard.”

(Foto: archief De Zakenman)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!