Menu

zoeken

01032811 brandweerslangenTJERKGAAST – In een melkveehouderij in Tjerkgaast is een grote brand uitgebroken. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Het vee is uit de naastgelegen ligboxenstal gehaald en loopt in het weiland. Het woonhuis en de schuur zijn volledig uitgebrand.

Het vuur is niet naar de ligboxenstal, die los van schuur en woonhuis staan, overgeslagen. Korpsen uit Sloten, Sint Nyk, Balk en Sneek zijn voro de bestrijding van de brand ingezet. Het grootwatertransport van Brandweer Joure is opgeroepen, maar dat was niet nodig. In de deels nog bevroren sloten rondom de boerderij was genoeg water aanwezig.

De boerderij in Tjerkgaast moet als verloren worden beschouwd. ,,De boerderij is tot de grond aan toe afgebrand", zegt persvoorlichter Jan Willem Zwart, ,,Wij zullen de rest van de dag nog nablussen."

Over hoe de brand is ontstaan, is nog niets bekend. De brandweer doet onderzoek.

(Foto's: Pascal de Vries en onderaan: Nils Kwakman)

 

Brand melkveehouderij Tjerkgaast

 

 

 

 

 

 

 

 

210220 Tjerkgaast brand melkveehouderij 450 Nils KwakmanHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!