Menu

zoeken

180322 Bordje stembureauSINT NICOLAASGA – Sporthal de Doniahal in Sint Nicolaasga is als stemlocatie op woensdag 17 maart vervallen. In plaats daarvan kan in het Zalencentrum Sint Nyk worden gestemd. Deze locatie is een van de vier plekken in de gemeente waar kwetsbare mensen op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart hun stem kunnen uitbrengen.

De twee extra dagen in het Zalencentrum zijn bedoeld voor mensen die extra risico lopen bij een besmetting met het coronavirus. Ook anderen mogen op maandag en dinsdag hun stem uitbrengen, maar dit is niet de bedoeling meldt gemeente De Fryske Marren.

De stemlocaties in gemeente De Fryske Marren blijven verder gelijk. In Idskenhuizen is dat Dorpshuis De Stjelp, in Langweer De Hoekstien, In Ouwsterhaule Dorpshuis De Hichte en in Tjerkgaast Doarpshûs ’t Spantsje. Alle stembureaus zijn van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur geopend. Deze openingstijden gelden ook voor de stembureaus die op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart open zijn.

Het verzorgingstehuis Doniahiem in Sint Nicolaasga blijft een stemlocatie. Het bureau wordt bij het wijkcentrum aan de achterkant van het gebouw ingericht. De stemmers volgen in het gebouw een vaste route met een andere in- en uitgang.

Stemmers mogen dit jaar een eigen potlood meenemen. Deze moet rood van kleur zijn. ,,Zo staat het in de Kieswet beschreven”, zegt Eelke Bosma, medewerker Bureau Verkiezingen gemeente De Fryske Marren, ,,Wij bieden als gemeente ook potloden aan. We gaan met twee bakjes werken. In het ene bakje liggen schone potloden en de gebruikte gaan in het andere bakje. De potloden worden regelmatig ontsmet.”

(Foto: archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!