Menu

zoeken

2020 Sint Nyk van boven 36SINT NICOLAASGA – De eerste zorgmedewerkers van woonzorgcentrum Doniahiem en kleinschalig wonen Us Hiem in Sint Nicolaasga zijn ingeënt. De bewoners van het kleinschalig wonen zijn waarschijnlijk de eerste week van februari aan de beurt. Dit hangt af hoe snel de vaccins geleverd kunnen worden.

Hof en Hiem heeft bewust geen campagne voor het vaccineren van personeel gevoerd. Wel heeft de zorggroep alle beschikbare informatie met de medewerkers gedeeld. ,,We willen geen gedwongen sfeer creëren”, zegt voorlichter Irina Meinsma, ,,Je wilt niet dat collega’s elkaar hierop wijzen. Het is en blijft een vrijwillige keuze. Personeel dat zich wel laat inenten krijgt daar de tijd voor. Ook krijgen zij de reiskosten vergoed.”

Hoeveel medewerkers een prik hebben gekregen, is onbekend. Vanwege de privacy heeft houdt de zorggroep geen cijfers bij. 

(Foto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!