Menu

zoeken

Pleziervaarders wachten voor de Scharsterrijnbrug in de A6 tussen Joure en Emmeloord. Het scheepvaartverkeer zorgt 's zomers voor regelmatig oponthoud voor het wegverkeer. De aanleg van een aquaduct zou dat probleem kunnen oplossen.SCHARSTERBRUG – De Scharsterrijnbrug in de A6 krijgt extra waarschuwingslampen boven de weg. De signalering moet weggebruikers eerder waarschuwen bij een geopende brug. Nu staan de lampen nog in de berm van de snelweg.

De lampen worden volgende week geplaatst. De brug is tot en met 29 januari voor de scheepvaart gesloten. De weggebruiker merkt volgens Rijkswaterstaat nauwelijks iets van de werkzaamheden. ,,Als we de weg afsluiten dan is dat ’s nachts”, zegt voorlichter Baudina Schaafsma, ,,Het zal dan kortdurend zijn. Dan moet je denken aan vijftien tot dertig minuten.”

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!