Menu

zoeken

150727 Zwarte maandag steigerLANGWEER - Gemeente De Fryske Marren verwacht dit jaar geen invasie van feestgangers, die met de bekende 'Sneekweekvloot' Langweer aandoen. Vorig jaar trof de gemeente nog wel maatregelen om 'Zwarte Maandag' - bij de ondernemers omgedoopt tot 'Gouden Maandag' -  in goede banen te leiden, maar toen bleef het erg rustig.

Langweer zou dit jaar op de agenda van de Sneekweekvloot ontbreken. Vanwege de uitgebleven drukte van vorig jaar heeft de gemeente besloten om geen extra aanlegsteiger te realiseren bij de molen. Door de grote toestroom van feestgangers in het verleden bleek dat de capaciteit van de jachthaven en de oude haven onvoldoende was voor de boten uit de vloot. De tijdelijke steiger was een uitkomst. Vorig jaar pastte alles echter in de haven en bleef de extra aanlegplek ongebruikt. 

,,We hebben voor dit jaar ook geen signalen dat het zo druk wordt. Mocht de vloot wel richting Langweer komen, dan geldt in principe het credo 'vol is vol' en zullen ze een andere haven moeten opzoeken", aldus een woordvoerder van de gemeente.

(Archieffoto: Thewes Hoekstra)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!