Menu

zoeken

150728 Terras BuorrenLANGWEER - Gemeente De Fryske Marren ziet de komst van een terras tegenover Brasserie AnderS aan de Buorren in Langweer niet zitten. Ook Plaatselijk Belang Langweer e.o., dat om een advies werd gevraagd, is niet positief omdat er steeds minder plekjes in het centrum zijn waar dorpelingen en toeristen 'zomaar even rustig kunnen zitten'.

Achter de plek die de brasserie voor ogen heeft, staan enkele bankjes een prullenbak en een historisch attribuut waar vroeger koeien of paarden in zaten. Het college van burgemeester en wethouders vreest gevaarlijke situaties door de komst van een terras op die plek. Fietsers die even rustig op een bankje willen zitten, kunnen hun tweewielers moeilijker kwijt en zullen daar een andere plek voor zoeken. 

Ook is het terras op het trottoir gepland waardoor de doorgang voor wandelaars wordt geblokkeerd. Zij moeten hierdoor over de rijbaan lopen. Bovendien moet het personeel van de horecagelegenheid de drukke Buorren oversteken, om de mensen op het terras te kunnen bedienen. Opgeteld wordt de situatie op de driesprong met de Stevenshoek nog onoverzichtelijker en dus gevaarlijker, zo stelt het college. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!