Menu

zoeken

VerkiezingenStembus

SINT NICOLAASGA - Maar weinig mensen uit deze omgeving hebben ambitie om na de verkiezingen als volksvertegenwoordiger zitting te nemen als statenlid of bestuurder van Wetterskip Fryslân. De acht kandidaten uit Sint Nicolaasga, Langweer, Idskenhuizen en Doniaga zijn zo goed als niet verkiesbaar. Bovendien hebben zij al de nodige politieke bagage.

Voor de provinciale staten maakt Janke de Vries uit Doniaga als negentiende voor de FNP de meeste 'kans' op een zetel. Verder hebben Sint Nyksters Harry Nota (plek 31) en Frans Westra (plek 32) zich beschikbaar gesteld voor de kieslijst van respectievelijk het CDA en de PvdA. Luciënne Boelsma-Hoekstra uit Idskenhuizen, de huidige fractievoorzitter van CDA De Fryske Marren, staat op een 43ste plek voor haar partij.

Voor het Wetterskip zijn er minder zetels te verdienen. CDA'ers Aukje de Jong en Bert Kuiper uit Langweer staan op zeven en zeventien. Sint Nyksters Tsjalling van Eysinga (Bedrijf, Boer en Burger) en Jan Westra (FNP) vinden we beide terug op nummer elf voor hun partij. 

(Foto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!