Menu

zoeken

Afgesloten voetbalveld van Voetbalvereniging Grou.SINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren komt met een coronaregeling voor het verenigingsleven. Door het wegvallen van activiteiten door corona lopen zij inkomsten mis. Een aantal verenigingen komt door de verminderde inkomsten in zodanig in de problemen, dat de toekomst na de coronacrisis onzeker is. 

Veel van de maatschappelijke organisaties kunnen geen beroep op steunmaatregelen doen, omdat de bestaande regelingen enkel voor het bedrijfsleven gelden.

CDA, FNP, Partij van de Arbeid, GroenLinks en ChristenUnie hebben een motie ingediend. De partijen willen met de speciale regeling de getroffen dorpshuizen, sport- en andere verenigingen ondersteunen. ,,Deze instellingen vervullen een belangrijke rol in ons leven en dragen bij aan het welzijn van onze mienskip”, zegt CDA-raadslid Roel Roelevink, ,,De verenigingen zijn het cement van onze samenleving. Door de coronacrisis kunnen deze instanties wellicht hun activiteiten na deze crisis niet meer vervullen. Dat is zonde! De CDA fractie De Fryske Marren is van mening dat de gemeente een taak heeft om dit te voorkomen.”

Het college van Burgemeester en Wethouders komt binnenkort met een vorm waarin verenigingen hun gederfde inkomsten kunnen aanvragen.

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!