Menu

zoeken

20180226 VVD verkiezingsbord 500SINT NICOLAASGA – Twee politici uit De Fryske Marren hebben zich kandidaat gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wethouder Luciënne Boelsma-Hoekstra staat op plek 65 voor het CDA, raadslid Ivo de Wolff staat ook op de 65e plek maar dan voor de VVD.

Luciënne Boelsma is blij dat de ‘Friese pool’ groot is. ,,Dat is leuk, tegearre mei noch in grut oantal Fryske CDA'ers op de sturtlist foar de twadde keamer ferkiezingen in Fryslân. Mei syn allen oan 'e bak foar Harry van der Molen, Jaap Jonkers en Douwe de Vries, topkandidaten foar de regio.”

Ook gemeenteraadslid Ivo de Wolff heeft zin een Haags avontuur: ,,Ik ben ontzettend trots! Dat ik op deze fantastische #VVD concept kandidatenlijst mag staan op plaats 65.#samenaandeslag”. De definitieve lijst wordt in januari bekend gemaakt.

De kans dat één van beiden een zetel in de kamer krijgt is klein. Daarvoor zijn ruim 18.000 voorkeursstemmen nodig. De volgende Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 17 maart 2021.

(Foto: archief De Zakenman)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!