Menu

zoeken

Toga van advocaat met bef.SCHARSTERBRUG – Negen automobilisten die op 24 augustus vorig jaar op de vluchtstrook van de A6 bij Scharsterbrug tegen het verkeer inreden, moeten hun boete van 380 euro gewoon betalen. De kantonrechter in Leeuwarden boog zich woensdag over de zaak. De weggebruikers keerden in de file die na een haperende Skarsterrienbrug ontstond. Een agent in burger, die ook in de file stond, maakte foto’s van de overtreders.

In totaal zijn vijftig weggebruikers op de bon geslingerd. Tien tekenden bezwaar aan. Eén van de beroepen is toegewezen. De vrouw voelde zich op dat moment zodanig bedreigd door de andere weggebruikers, dat zij niet anders kon dan ook keren en wegrijden. De overige beroepen zijn afgewezen. Volgens de kantonrechter was er voor hen geen sprake van een noodsituatie.  

(Foto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!