Menu

zoeken

Kombord LangweerLANGWEER – Andries de Vries (31) uit Langweer heeft zijn vierde single uitgebracht. Het nummer Geen plek als thuis is vanaf nu via alle bekende streamingsdiensten te beluisteren. 

De nieuwste single is in het Nederlands geschreven. De inspiratie kwam tijdens het varen op een prachtige zomeravond, midden op het meer van Langweer. Dat gevoel van geluk en genieten wilde hij overbrengen in dit lied.

Andries de Vries verdient in het dagelijks leven de kost door te koken in de ambachtelijke keuken van Bistro Fred in Joure. Toen Andries zes jaar oud was, begon hij de keukenkastjes van zijn moeder leeg te trekken en op alle potten en pannen te slaan met houten pollepels. Maar zijn ouders waren niet van plan om elke week nieuwe potten en pannen te kopen en stuurden hem naar drumles. Op zijn 21ste ontdekte hij de wereld van de gitaren mede door zijn chef in het Jouster restaurant. Rond zijn 27ste begon Andries met het schrijven van liedjes en toneelstukjes. Al snel ontdekte hij de schoonheid van het puzzelen met woorden en de Fryske taal. Bij Key Productions in Akkrum nam hij zijn eerste single op. 'Bist do makke foar my’ verscheen in begin januari 2018.

Inmiddels zijn vier singles, waaronder een geboortecadeau voor zijn pasgeboren buurmeisje uitgebracht. De zingende kok heeft twee keer de Fryske top honderd gehaald en stond op het podium van de Lawei in Drachten met het Frysk Sjongers Gala.

Beluister alle vier liedjes hier.

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!