Menu

zoeken

20201001 SINTNYK luchtfotoSINT NICOLAASGA – In Sint Nicolaasga is in de tweede ronde fors minder gebruik gemaakt van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Zes Sint Nykster bedrijven en drie uit de dorpen Langweer, Scharsterbrug en Idskenhuizen maakten gebruik van de zogenaamde coronasteun.

De negen ondernemingen hebben in de tweede ronde gezamenlijk bijna 150.000 euro aangevraagd. Daarbij gaat het om bedragen tussen de 2100 euro en 86.000 euro. Eerder dit jaar is voor ruim 250.000 euro aan coronasteun aangevraagd. Toen maakten zeventien bedrijven uit Sint Nyk en drie uit de dorpen Langweer, Scharsterbrug en Idskenhuizen gebruik van deze regeling. Vier van hen vroegen zowel in de eerste als in de tweede ronde steun aan.

In gemeente De Fryske Marren is in de tweede ronde voor ruim 5,1 miljoen euro aangevraagd. In heel Fryslân gaat het om ruim tachtig miljoen euro.

Bedrijven komen voor de regeling in aanmerking als zij ten minste twintig procent omzetverlies leden in de periode van begin juni tot eind september. Ondernemers kunnen met de coronasteun tot negentig procent van de loonkosten betalen. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is een subsidie die uit publiek geld wordt betaald. De overheid wil zo transparant mogelijk zijn over de besteding van publiek geld. In de regeling NOW staat daarom dat werkgevers die NOW aanvragen, instemmen met publicatie van bepaalde gegevens.

 (Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!