Menu

zoeken

f 16DONIAGA - Het gedenkteken voor het in 1943 neergestorte Amerikaanse vliegtuig met de bijnaam The Las Vegas Avenger wordt op 26 november onthuld. Vier F-16's van de militaire vliegbasis Leeuwarden maken als eerbetoon om drie uur ‘s middags een vlucht over Doniaga en Sint Nicolaasga

De vlucht op een hoogte van 400 meter is afhankelijk van de weersomstandigheden. De kerktoren in het dorp is het coördinatiepunt voor de piloten. Basiscommandant kolonel-vlieger Henk Doorten legt namens het ministerie van Defensie, het Commando Luchtstrijdkrachten en Vliegbasis Leeuwarden een bloemstuk bij de plaquette.

Vanwege de coronamaatregelen is publiek niet gewenst. De plaquette is vanaf vrijdag 27 november voor iedereen te bekijken. Van de onthulling worden foto’s en video’s gemaakt. Deze worden op  www.desintnykster.nl geplaatst.

Lees het hele verhaal in dorpsblad De Zakenman van vrijdag 20 november. Klik op deze link.

(Foto:: Archief persburo Noordoost))

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!