Menu

zoeken

091120 maeykehiem 1SINT NICOLAASGA – Bij een bewoner van Maeykehiem aan de Bouwen in Sint Nicolaasga is vrijdagmiddag het coronavirus vastgesteld.

De besmette bewoner en de leefgroep zijn in isolatie. De bewoners van de andere groepen mogen wel naar buiten.

De medewerkers op de groep in Sint Nicolaasga werken beschermd. Het personeel draagt een spatscherm, een schort, handschoenen en een mondkapje. ,,Het is zwaar werken voor de begeleiders”, zegt bestuurder Trijn Van der Meulen, ,,Voor clienten is het moeilijk dat ze niet naar buiten mogen en om dat goed te begeleiden is intensief. Zijzelf moeten continu goed opletten om goed te blijven werken volgens alle richtlijnen en maatregelen”

De Maeykehiem locatie in Langweer is dinsdag net vrijgegeven. Hier raakte drie weken geleden meerdere cliënten met het virus besmet. Ook deze groep moest in isolatie en werd beschermd verpleegd.

De coronagolven en de verwachte griepgolf baren Van der Meulen zorgen. ,,Het personeelstekort valt bij ons op dit moment gelukkig mee, maar je weet niet wat het virus doet. Mocht het virus op meerdere plekken uitbreken, dan wordt het wel heel lastig.” Maeykehiem helpt daarom actief mee met de landelijke actie om zorgpersoneel te werven. De zorginstelling heeft zelf een noodlijst mocht de planning niet rond komen. ,,Die lijst mag wel iets ruimer.”

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!