Menu

zoeken

Kaart GaastwegSINT NICOLAASGA – De meest geschikte locatie voor nieuwbouw van beide basisscholen in Sint Nicolaasga is de westkant van de Gaastweg, ter hoogte van het Hongerskar. Dat blijkt uit het haalbaarheidsonderzoek van gemeente De Fryske Marren. De voorkeurslocatie wijkt af van die uit het ‘Masterplan Sint Nyk’.

De westkant van de Gaastweg heeft een goede bereikbaarheid en is ruimte voor parkeren. De grond is al in bezit van de gemeente en de locatie staat toekomstige ontwikkelingen niet in de weg. Gemeente de Fryske Marren heeft een locatie-onderzoek gedaan naar verkeersveiligheid, bereikbaarheid, parkeren en fietsroutes, grondpositie, afstand voorzieningen en toekomstige ontwikkelingen.

De besturen van basisscholen De Paedwizer en It Klimmerblêd zijn inmiddels met de bouwvoorbereiding gestart. Beide schoolbesturen staan achter het locatieonderzoek en de voorkeurslocatie. De aanvraag voor vervangende nieuwbouw van beide schoolgebouwen moeten de schoolbesturen nog indienen.

De plannen moeten eerst nog verder uitgewerkt worden. Daarna worden de kosten bekend. De gemeenteraad daarna een beslissing nemen of zij het bedrag voor de nieuwbouw van het schoolgebouw beschikbaar stelt.

(Foto's: archief De Zakenman)

plaastelijk belang



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!