Menu

zoeken

150723 Skutsjesilen wedstrijd variant

LANGWEER - Onder prachtige omstandigheden werd er donderdag een prachtig zeilgevecht op de Langwarder Wielen uitgevochten. Het publiek kwam massaal op het skûtsjesilen en de bijbehorende festiviteiten af.

Tijdens de wedstrijd waren enorm veel verschuivingen waardoor het een mooi schouwspel ontstond. Langweer werd op het thuiswater kind van de rekening. De Twee Gebroeders, voor de wedstrijd nog de trotse koploper, kwam als laatste over de finishlijn. Vanwege een protest van Drachten kreeg Heerenveen uiteindelijk veertien strafpunten aangesmeerd, waardoor Langweer 13 punten bij moeten schrijven. Schipper Johannes Meeter moet door de teleurstellende prestatie de koppositie afstaan aan Earnewâld, die ook de wedstrijd op de Langwarder Wielen won. 

Aan wal was het een groot feest. Stichting Skûtsjes Doniawerstal organiseerde bij het haven gebouw festiviteiten voor haar gasten. Oud-presentator Klaas Jansma verzorgde het commentaar. Vanwege het evenement was de pont over de Langweerdervaart uit de vaart. Die wordt traditioneel door de eigenaar, gemeente De Fryske Marren, gebruikt voor haar gasten. 

Lees ook: Langweer laatste op thuiswater

(Foto's: De Zakenman)

150723 Skutsjesilen wedstrijd

150723 Skutsjesilen publiek

150723 Skutsjesilen Klaas Jansma

150723 Skutsjesilen wedstrijd variant 2

150723 Skutsjesilen bier



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!