Menu

zoeken

Notatocht 2012 110SINT NICOLAASGA - Het kabinet heeft dinsdag nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Dat de maatregelen werden aangescherpt was al duidelijk, maar welke gevolgen heeft deze gedeeltelijke lockdown voor de amateursporters?

Een koffiestop onderweg of een biertje na een fietsrit kan niet meer omdat alle horeca is gesloten. Maar kunnen we nog gewoon blijven sporten zoals we de afgelopen maanden deden? Niet helemaal.

Sporten wordt voor mensen boven de 18 jaar tot een groepje van maximaal vier mensen toegestaan. Concreet betekent dit dat je nog met een groepje van maximaal vier mensen mag fietsen, hardlopen of een andere sport kan uitoefenen. Daarbij houd je, net als de afgelopen maanden, wel 1,5 meter afstand als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Amateurwedstrijden, groepstrainingen en andere groepsactiviteiten zijn niet meer toegestaan.

KBO fietstocht 2010De maatregelen gelden ook voor toertochten. Ga dus niet met een peloton de weg op of het bos in. Ook niet als je net doet alsof je in twee groepen rijdt of allemaal los over een mountainbike-trail fietst. We weten allemaal dat er een moment komt dat je alsnog bij elkaar gaat stilstaan, want sporten blijft natuurlijk ook een sociale aangelegenheid. Houd het gewoon bij maximaal vier. Tip: neem altijd een mondkapje mee voor het geval dat je onderweg bijvoorbeeld een binnenband of een reepje tegen de hongerbonk moet kopen. Deze regels gelden ook voor toerfietser op de e -bike. Ook hier is de fietsen met meer dan vier personen niet toegestaan.

Het verbod om te sporten in groepen geldt niet voor sportbeoefening door sporters in instellingen voor topsport, voetballers van de Eredivisie en Eerste Divisie en personen tot en met 17 jaar die sport beoefenen op de eigen club. Het verbod om toeschouwers toe te laten bij sportactiviteiten of sportwedstrijden blijft staan. Ook is het verboden douches en kleedkamers in sportaccommodaties voor publiek geopend te houden. Verder blijven - tot opluchting van velen - de sportscholen voorlopig open. Daar blijven uiteraard wel de regels gelden zoals al

eerder: te allen tijde houd je 1,5 meter afstand tot andere sporters.

Voor meer informatie over de maatregelen kijk je de speciale sportpagina van rijksoverheid.nl of check je de routekaart hieronder (huidig niveau:zeer ernstig).

 

(foto's  boven archief Zakenman Blauwe trein 2012  onder KBO 2010)

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!