Menu

zoeken

201001 GGDFryslan overzicht coronaHet aantal patiënten met corona in gemeente De Fryske Marren (DFM) is in de afgelopen week (van 25 september tot en met 1 oktober gestegen tot 36. Een week eerder liepen 29 mensen het virus op. Samen met buurgemeente Súdwest-Fryslân (54 gevallen) staat De Fryske Marren in de top drie met meeste besmettingen, die door GGD Fryslân zijn vastgesteld.

Voor de derde week op rij is in de provincie het aantal aangetoonde coronabesmettingen dat er wekelijks bij komt meer dan verdubbeld. In de afgelopen week testten 513 inwoners van de provincie positief op het virus, tegen 209 de week ervoor. GGD Fryslân verwacht dat De verwachting is dat het risiconiveau in de provincie binnenkort van waakzaam naar zorgelijk opschuift.

Zeventien inwoners van De Fryske Marren zijn in een ziekenhuis opgenomen. Daarmee komt het theoretische aantal gevallen per 100.000 inwoners op 33. Het aantal geregistreerde besmettingen ligt op 151. Het aantal geregistreerde overledenen stond op donderdag 1 oktober 2020 om 14.00 uur op zes.

Recordaantal testen
Door de uitbreiding van de capaciteit bij de laboratoria is in Fryslân deze week een recordaantal van 7.087 mensen in de drie GGD-locaties getest. Vorige week waren dit er 5490. De testcapaciteit is gisteren verhoogd van 1.000 naar 1.100 personen per dag en gaat stapsgewijs verder omhoog naar 1600 per dag op maandag 12 oktober. Dit is mogelijk door afspraken die gemaakt zijn met laboratoria.

Extra testlocatie
Aan de drie testlocaties in Drachten, Leeuwarden en IJlst voegt GGD Fryslân deze maand een locatie toe. Gesprekken hierover zijn gaande.

Illustratie: GGD Fryslân



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!