Menu

zoeken

de ûlesprong 6SINT NICOLAASGA – De organisatoren van het Beachrockers Festival stropen zaterdag de mouwen op voor World Cleanup Day. Twintig mensen gaan het zwerfvuil op het strand en op het carpoolterrein van De Ulesprong in Sint Nicolaasga opruimen.

De grootste overlast van zwerfafval op De Ulesprong is op de carpoolplaats. Hier laten bezoekers flink wat afval slingeren. Ook op het strand is genoeg te vinden. Een deel van het door Beachrockers Festival gebruikte plastic glazen zijn versnipperd in het zand.

Organisator Gerrit Kooystra baalt van het plastic. Het festival heeft volgens Kooystra duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De stichting is daarom vorig jaar op recyclebare bekers overgestapt. Bezoekers betaalden een consumptiemunt voor gebruik en kregen het statiegeld terug voor het inleveren. Negentig procent is teruggebracht, maar de rest bleef achter. ,,We hadden niet verwacht dat zoveel mensen de bekers toch nog op de grond gooiden. De dansende mensen versplinterden de bekers, iets dat door de fabrikant ons verzekerd was dat het niet zou gebeuren.”

Het is niet de eerste keer dat Kooystra de grijpstok oppakt: de organisatie maakte voor en na het festival het terrein altijd al schoon. Voorheen was het terrein nooit zo netjes, vindt Kooystra. Hij vindt het vervelend dat de nieuwe uitbaters hier veel last van het plastic hebben gehad en wil de rommel dan ook graag opruimen.

Of het Beachrockers Festival volgend jaar weer plaats gaat vinden, weet Kooystra nog niet. ,,Het is afwachten wat de autoriteiten beslissen. We kunnen tot die tijd niet doen wat we het liefste doen: ruim 7000 mensen blij maken. We wachten het rustig af.”

Lees ook: Grote schoonmaak de Ulesprong

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!