Menu

zoeken

181220 Wietske Meijer WhisperSINT NICOLAASGA - De MITO-estafettetocht komt naar Sint Nicolaasga. Deelnemers vragen hiermee aandacht voor patiënten met een stofwisselingsziekte. Sint Nyk heeft een eigen MITO HART-punt. Initiatiefnemer is Wietske Meijer, die zelf ook een energiestofwisselingsziekte heeft. ,,Het is voor mijn lotgenoten en mij ontzettend belangrijk dat er een medicijn komt, zodat wij weer kunnen doen en laten wat we willen en onze dromen kunnen najagen.”

Op zaterdag 12 september tussen 12:30 uur en 13:00 uur komt het team van de familie Dijkstra uit Rutten per fiets in Sint Nyk aan. Via het centrum gaan ze naar de Kempenaerlaan om daar het estafettestokje aan team Sint Nyk 4 Energy4All te overhandigen. Om 13.00 uur vertrekt team Sint Nyk naar Oudehaske en Heerenveen. In Heerenveen stapt Albert, broer van Wietske, op zijn racefiets om het stokje over te brengen naar Paulien in Leeuwarden.

Om deze dag extra glans te geven, staat er van 10:00 uur tot 14:00 uur op het parkeerterrein tegenover de Jumbo een marktkraam met diverse lekkere producten waaronder suikerbrood, biologische handperen en nog meer. Ook is er een verloting met prijzen, diedoor Sint Nykster ondernemers beschikbaar zijn gesteld.

Stichting Energy4All organiseert de estafette van 5 tot en met 19 september om geld voor onderzoek in te zamelen. De MITO-estafettetocht gaat door heel Nederland en heeft als doel om patiënten met een energiestofwisselingsziekte, de mitochondriële ziekte, een hart onder de riem te steken. De tocht is in totaal ruim duizend kilometer lang en gaat langs allemaal patiënten met een energiestofwisselingsziekte, de zogeheten MITO HART-punten.

Kijk voor meer informatie op: www.energy4all.nl of doneer via de actiepagina: https://actie.energy4all.nl/actie/wietske-meijer

Lees ook: ,,Bakje tee tille is as gewichtheffe"

(Foto: Archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!