Menu

zoeken

0104 pontdyk drugs 2LANGWEER – De woning en stal aan de Pontdyk in Langweer worden voor een periode van drie maanden gesloten. Burgemeester Fred Veenstra heeft dit op grond van de Opiumwet besloten. In de panden is in april van dit jaar een drugslab aangetroffen.

Volgens de gemeente De Fryske Marren is voor het herstel van de openbare orde en ter bescherming van het woon- en leefklimaat sluiting noodzakelijk. Op die manier worden de panden onttrokken aan het criminele circuit. De verhuurder heeft volgens de gemeente aangegeven mee te werken aan de sluiting.

Op het adres is op 1 april een drugslab in een geheime ruimte in de stal aangetroffen. De ruimte was uitsluitend via de garage van het woonhuis te bereiken. De politie vond verschillende middelen zoals precursoren, preprecursoren en amfetamine. In de naastgelegen woning zijn hard- en softdrugs aangetroffen, een vuurwapen en twee lege busjes pepperspray.

Lees ook: Verdachte Langweerder weer vrij en Boerderij in Langweer bleek groot lab

(Foto: Archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!