Menu

zoeken

02050356 KaatsenSINT NICOLAASGA - De jaarlijkse Merkepartij in Sint Nicolaasga is afgelast. Kaatsvereniging De Oorsprong vindt het niet verantwoord om het evenement in tijden van corona door te laten gaan. Volgens het bestuur kan de club de veiligheid van deelnemers en bezoekers onmogelijk garanderen.

Om de kaatsers enigszins tegemoet te komen wordt op zaterdag 29 augustus wel een ledenwedstrijd gehouden. Deze onderlinge wedstrijd wordt gehouden op het grasveld voor hotel De Oorsprong op Huisterheide. Op die plek kunnen de coronamaatregelen beter worden gehandhaafd. Bezoekers kunnen op het terras en spelers hebben voldoende ruimte op het veld. De wedstrijd begint om 12.00 uur en telt vier parturen die in een poulesysteem om de prijzen strijden.

Voor de kaatsclub is het een weerzien met het hotel, waaraan de vereniging zijn naam dankt. De in 1964 opgerichte club geleden had letterlijk de oorsprong op het grasveld van het gelijknamige hotel. Het materiaal werd destijds opgeslagen in het huisje van het Provinciaal Elektricititeitsbedrijf (PEB), dat op het terrein stond. Bij wedstrijden stond een melkbus met water of ranja aan de kant.

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!