Menu

zoeken

Gasveld OldelamerOLDEOUWER – Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, stemt in met gaswinning in Oldelamer bij het Tsjûkemar. Gemeente De Fryske Marren is tegen de gaswinning en kijkt nu welke stappen zij kunnen ondernemen.

Wiebes wil de productie uit het gasveld Oldelamer herstarten. Het gaat daarbij om een gaswinning in de ondergrond van de oostkant van het Tjeukemeer. Het gebied strekt zich uit tot het zuiden van Oldeouwer. De gaswinning duurt tot en met 31 december 2039.

Gemeente De Fryske Marren adviseerde het ministerie eerder om niet in te stemmen met de gaswinning. De gemeente diende een zienswijze in op het ontwerp instemmingsbesluit. ,,Op dit moment bestuderen we samen met onze adviseurs het instemmingsbesluit en overwegen onze vervolgstappen”, laat de gemeente weten.

Het instemmingsbesluit inclusief de Nota van Antwoord ligt van 18 augustus tot en met 28 september 2020 op het gemeentehuis in Joure ter inzage. De stukken zijn digitaal in te zien via https://mijnbouwvergunningen.nl/oldelamer.

(Kaartje: Gemeente De Fryske Marren)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!