Menu

zoeken

190802 Langweer op Langwarder WielenLANGWEER - Het SKS-feest in Langweer op 12 en 13 september gaat dit jaar niet door. Het bestuur heeft besloten om de jubileumwedstrijden en receptie naar 2021 te verplaatsen. De opleving van het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen ‘leggen aanzienlijke verplichtingen bij de organisatie neer ’, meldt het bestuur.

Voorzitter René Nagelhout van de SKS: ,,Er is de afgelopen weken veel overleg geweest met de verschillende instanties. Het is bijzonder jammer dat we dit vervelende besluit nu moeten nemen.” Het bestuur wil schippers, bemanningen, hun familie op volgschepen en de vele fans niet in risicovolle situaties brengen.

Het virus leeft in Friesland weer op. Wim Kleinhuis, directeur van Veiligheidsregio Fryslân: ,,De maatregelen die in heel Nederland gelden zijn er niet voor niets. We willen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. We zijn blij dat het bestuur van de SKS haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heel serieus neemt. Tegelijkertijd begrijpen we ook hoe spijtig het is dat uitgerekend de jubileumwedstrijden moeten worden verplaatst.”

(Foto: Archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!