Menu

zoeken

8K0A0254SINT NICOLAASGA – De Doniahal in Sint Nicolaasga wordt maandag 17 augustus weer in gebruik genomen. Wethouder Jos Boerland opent samen met leerlingen van basisschool It Klimmerblêd uit Sint Nicolaasga de sporthal.

De grootste schade aan de sporthal na de brand op 29 november 2019 was de roet- en rookschade. Het plafond, dak, wanden en de vloer zijn vernieuwd. Om het vocht uit de houten vloer te krijgen, zijn speciale drogers gebruikt. De vloer is gelakt, geschuurd en heeft nieuwe belijning gekregen. In de sporthal is ledverlichting geïnstalleerd.

Wethouder Jos Boerland is blij dat er weer in de hal kan worden gesport. ,,We willen alle gebruikers van de Doniahal enorm bedanken voor hun begrip en de samenwerking met onze gemeente. Het was een lastige periode voor de sportverenigingen, die hun trainingen, lessen en wedstrijden op een andere locatie moesten organiseren. Gelukkig hebben we dit in gezamenlijkheid kunnen realiseren.”

Lees ook: Doniahal 17 augustus weer open

(Foto: Archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!