Menu

zoeken

HavenLANGWEER – Het strand van Langweer is na zonsondergang verboden terrein. Hier worden sinds het begin van het seizoen vernielingen gepleegd. Tenten en banden zijn lek gestoken, de borders zijn gesloopt en haringen worden ontvreemd. Passantenhaven Langweer heeft beveiliging ingehuurd.

De beheerders zijn in bezit van een filmpje waarop namen worden genoemd. Hiermee hopen ze de daders te achterhalen. Naast de vernielingen, springt jeugd ook ‘s avonds laat onder luid geschreeuw van het ‘kippenbruggetje’ af. Voor havenmeesters Age en Jellie Hoekstra is de maat vol. ,,Gasten worden hier wakker van”, vertelt Age Hoekstra, ,,Die nachtelijke acties veroorzaken veel overlast.”

De beheerders van de passantenhaven hebben de afgelopen weken veel pech. Op het kantoor van de haven in Langweer is vorige week ingebroken. De dieven hebben een grote hoeveelheid kleingeld meegenomen. Volgens Hoekstra was het een gerichte actie.

Een positieve noot is het berouwvolle telefoontje van de zeilers die afgelopen weekend overlast veroorzaakten. Vrijdagnacht zette de havenmeester een groep luidruchtige zeilers met een Valk uit de haven. ,,Een van de jongens had spijt gekregen en bood zijn excuses aan. Dat was dan wel weer netjes.” Hoekstra hoopt dat alles na volgende week, als de vakanties zijn afgelopen, weer normaal wordt.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!