Menu

zoeken

200808 Langweer FlyboardenHet laatste weekend van de noordelijke bouwvak-vakantie heeft tot grote drukte in Langweer geleid. Gemeente De Fryske Marren waarschuwde in de loop van zaterdag voor de enorme toeloop en vroeg bezoekers vooral de coronamaatregelen in acht te nemen. ,,We vragen je om rekening te houden met deze drukte en die zoveel mogelijk te vermijden’’, was de oproep op de sociale media van De Fryske Marren.

Een van de publiekstrekkers was de demonstratie van Flyboard OutdoorFriesland in de dorpshaven. De organisatie was in handen van Harbourside Langweer, die het terras van de gezamenlijke horecabedrijven uitbaat. Met regelmaat worden daar films op een groot filmdoek vertoond. Vanaf het terras zitten de filmliefhebbers op de eerste rang. De muziekfilm Saturday Night Fever stond voor zaterdagavond op het programma. Zondagmiddag om 13.00 uur draait de kinderfilm Lion King. Direct daarna kunnen raceliefhebbers de film Formule 1 – Silvertsone bekijken. Na afloop is er barbecue.

Nachtelijke aanvaring

De havenmeester van Langweer verzuchtte ook dat het aan de eind van de bouwvak wel erg druk was. Alle ligplaatsen waren bezet. Havenjuf Jellie Hoekstra reageerde ronduit enthouiast. ,,Wat een temperaturen, wat een drukte, wat een seizoen’’, schreef ze op haar Facebook-pagina. Een valse noot in de lofzang was een nachtelijke aanvaring, letterlijk en figuurlijk. In de vrijdagnacht zette ze rond kwart over vier een groep luidruchtige zeilers met een Valk uit de haven. Even eerder had waarschijnlijk dezelfde ploeg een schip aangevaren, dat bij de passantenhaven voor anker lag. Daardoor was de nodige averij ontstaan.

Beeld: Harbourside LangweerHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!