Menu

zoeken

200731 Zinkende sloep brandweerDe blusboot van Langweer heeft vrijdagmiddag geassisteerd bij het varende houden van een sloep op het Tjeukemeer bij Sint Nicolaasga. In het snelvaargebied maakte het schip water. De opvarenden - een gezelschap van meer dan tien volwassenen en kinderen uit Lemmer - hadden de boot al verlaten

Samen met de ook gealarmeerde bemanning van de blusboot van Echten hebben de Langweerders een pomp geïnstalleerd en de sloep al varende naar een werf in Echtenerbrug gesleept. Het schip is direct in de takels van jachthaven De Merenpoort gehangen en daar leeg gepompt.

De brandweer had de nodige moeite om de onfortuinlijke varensgasten op te sporen. In eerste instantie konden ze het schip - een Lifestyle 750 met inboard dieselmotor - niet in het snelvaargebied aan de Sint Nykster kant vinden. De opvarenden hadden gebeld met de mededeling dat ze daar in de problemen waren gekomen.

Een telefoontje van de alarmcentrale naar de beller leerde dat de boot naar het dichtstbijzijnde eiland was gesleept. De boot was daar bij een strandje aan de grond gezet om verder zinken te voorkomen. Met pompen is vervolgens gezorgd dat het schip voldoende drijvend vermogen kreeg voor de sleep naar Echtenerbrug.

Foto's: Brandweer Echten

200731 Zinkende sloep brandweer op strand

 

 

200731 zinkende sloep brandweer op ruim sop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: Brandweer EchtenHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!