Menu

zoeken

Kavels Slotmolen mei2020 450Weliswaar loopt de verkoop van grond op bedrijventerrein Slotmolen in Sint Nicolaasga achter op schema, maar gemeente De Fryske Marren hoopt nog dit jaar de achterstand in te lopen. Met zes bedrijven lopen gesprekken over de afname van in totaal ruim 17.000 vierkante meter. ,,Als we nog dit jaar een deel verkopen, dan liggen we weer op schema’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Slotmolen lijkt de achterstand dit jaar in te halen. Alleen dit jaar al is ruim 15.500 m2 verkocht. Tot 1 januari 2020 lag het cijfer op nog geen 12.500 m2, terwijl dat het dubbele had moeten zijn. Volgens de exploitatie moet er jaarlijks 5.000 m2 worden verkocht. Als enige bedrijventerrein in De FryskeMarren ligt Slotmolen op achterstand als het om de verkoop van vierkante meters gaat. Andere terreinen droegen soms fors bij in de gemeentelijke grondexploitatie in 2019, die met een positief resultaat 1.746.000 euro werd afgesloten.

De gemeente houdt vast aan de oorspronkelijke looptijd van vijftien jaar. De verkoop startte in 2015 en de laatste grond zal naar verwachting in 2030 zijn verkocht, aldus de woordvoerder. De geringe belangstelling vloeit volgens haar voort uit de economische crisis van de afgelopen jaren. Ook de lange voorbereidingstijd als gevolg van de noodzakelijke regionale afstemming en een procedure bij de Raad van State droegen aan die hapering bij. Bijzonder was dat tijdens de plannenmakerij voor Slotmolen veertig potentiële kopers uit Sint Nicolaasga zich voor een plekje hadden gemeld. Daar bleven uiteindelijk twee van over.

De gemeente heeft geen plannen om de prijs voor Slotmolen te verlagen. Een vierkante meter kost tussen de 65,00 en 72,50 euro. Inpandige bedrijfswoningen zijn toegestaan tegen betaling van ee n eenmalige toeslag van 30.000 euro.

Bij de illustratie:

De acht groengekleurde kavels op bedrijventerrein Slotmolen in Sint Nicolaasga zijn verkocht. Op de zes oranje kavels is een optie genomen. De elf paarse kavels zijn nog vrij, terwijl de drie geel gekleurde kavels gereserveerd zijn.

(c) Gemeente De Fryske Marren.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!