Menu

zoeken

ItKlimmerbledSINT NICOLAASGA – Basisschool It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga mag de komende vijf schooljaren 52 weken per jaar open. De school is deelnemer van een landelijk experiment voor flexibele vakanties van het Ministerie van Onderwijs. 

Leerlingen van basisschool It Klimmerblêd kunnen al twee jaar flexibel op vakantie in de herfstvakantie, de voorjaarsvakantie en één week meivakantie. Met de toelating tot het experiment geldt de regeling voor alle 52 weken van het jaar. De scholen mogen tijdens het experiment afwijken van de normale vakanties en de schoolweek van vijf dagen. Ook mogen andere professionals onder voorwaarden maximaal 100 uur per jaar les geven zoals een vakspecialist in muziek of programmeren. It Klimmerblêd moet tijdens het experiment van elke leerling bijhouden hoeveel uren hij of zij les krijgt. De school moet controleren of zij aan de wettelijk verplichte onderwijstijd voldoen.

Het Ministerie van Onderwijs gaat met ingang van 1 augustus 2020 het experiment Ruimte in Onderwijstijd starten. In Nederland zijn twintig scholen tot het experiment toegelaten. Ook de Sint Ludgerusschool uit Balk is deelnemer. Met het experiment onderzoekt het rijk of een flexibele onderwijstijd de kwaliteit van het basisonderwijs kan verbeteren. De overheid volgt het experiment en maakt de resultaten na vijf jaar bekend.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!