Menu

zoeken

190620 uitrit jumbo 2SINT NICOLAASGA – Jumbo Altenburg in Sint Nicolaasga mag de nieuwe doorgang bij de Heemstrastraat een jaar proberen. De ontsluiting voor auto’s moet voor minder drukte op de Molewei zorgen. Daarnaast is de supermarkt met de doorgang voor de klanten beter bereikbaar. Nu wordt het terrein van het voormalig Groene Kruis-gebouw als parkeerplaats gebruikt.

De nieuwe situatie wordt na een jaar met de bezwaarmakers en de supermarkteigenaar opnieuw bekeken. Dan moet blijken aan de hand van het aantal klachten en verkeerstellingen of de nieuwe situatie veilig is. Is dat niet het geval, dan wordt de doorgang een fiets- en wandelpad. Dit gaat ten koste van de zes openbare parkeerplaatsen. Eigenaar Jan Altenburg wil deze zelf gebruiken.

De buurtgenoten stellen dat de situatie onveilig is en hebben vorig jaar bezwaar aangetekend. Het merendeel van de buurtbewoners parkeert de auto voor huis. Dit zorgt al voor onveilige situaties. Daarbij spelen de kinderen uit de Heemstrastraat op de grasvelden. Een drukke straat oversteken zou voor gevaar zorgen. De bezwaren zijn door gemeente De Fryske Marren zijn afgewezen. De aanvraag omgevingsvergunning voldoet aan alle eisen en is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening, meldt de gemeente.

De ontsluiting van de Heemstrastraat in sint Nicolaasga wordt maandag 22 juni in het Petear behandeld. Het besluit staat op maandag 29 juni op de agenda van de raad.

(Foto's: De Zakenman)

190620 uitrit jumbo 7



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!