Menu

zoeken

Frans WestraSINT NICOLAASGA – Frans Westra uit Sint Nicolaasga is opnieuw gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid De Fryske Marren. Partijgenoot Jur van Vegten is naar gemeente Ooststellingwerf verhuisd. Westra was de volgende op de lijst.

Sinds het vertrek van Westra vertrek uit de gemeenteraad in 2018 is er in het lokale politieke landschap veel veranderd. Zijn partij heeft zitting in het college en gemeente De Fryske Marren heeft van de landelijke overheid meer taken gekregen.

‘Geen praatjes, maar de schouders eronder’ is het motto van Westra. Zijn eigen dorp Sint Nyk vindt hij hier een mooi voorbeeld van. Met name de dorpsvisie gooit wat hem betreft hoge ogen ,,Dit is een voorbeeld van hoe het in de gemeente zou moeten. Sint Nicolaasga is een vreemde eend in de bijt. Het heeft een enorme ondernemersgeest. Inwoners, verenigingsleven en ondernemers hebben samen besloten hoe het dorp er over tien tot vijftien jaar uit moet zien. De dorpsvisie is uitgegroeid naar een volwassen document en is direct bruikbaar door de gemeente. Want wie weet het nou beter dan de inwoners zelf? Ik ben hier hartstikke trots op.”

Frans Westra was van 2002 tot 2006 bestuurslid van de PvdA in de gemeente Skarsterlân. Daarna nam hij tot 2018 zitting in de gemeenteraad. De laatste jaren was hij fractievoorzitter van de partij. Westra komt oorspronkelijk uit Rotterdam, maar woont al sinds de jaren ‘90 in Sint Nicolaasga.

(Foto: Frans Westra)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!