Menu

zoeken

petjeballen 2019 37SINT NICOLAASGA – De horeca van Sint Nicolaasga ziet het niet zitten om evenementen te houden als de anderhalve meter-regel nog geldt. Dat bleek dinsdagavond tijdens het horeca-overleg in Sint Nicolaasga.

De VVV en de horeca maken in afwachting van 1 september nog even een pas op de plaats. In augustus wordt een definitief besluit genomen over de festiviteiten op 3 september. ,,We willen kijken wat nog mogelijk is”, zegt voorzitter van de VVV Christiaan Hoekstra, ,,De Allegorische Optocht kan echt niet doorgaan. Het is onverantwoord om 12.000 mensen naar Sint Nicolaasga te laten komen. Helemaal niets doen is ook wel weer wat. We willen gaan kijken of we de andere tradities van de Merke wel door kunnen laten gaan.”

Gemeente De Fryske Marren is bereid om snel vergunningen te verlenen. De organisatie laat de evenementen op papier doorgaan. ,,We hebben het zo afgesproken dat we de Merke bij wijze van spreken een week van te voren nog kunnen aflassen.”

Mochten de festiviteiten doorgaan, dan staat hetzelfde programma (op de Allegorische Optocht na) als vorig jaar klaar. Op donderdag vindt het Petjeballen bij de Boskrânne plaats, op vrijdag het vuurwerk en op zaterdag zullen de Volksspelen plaatsvinden op it Sein. 

(Foto's: Archief De Zakenman)Ringfiesten 2019 115

volksspelen 2019 65Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!