Menu

zoeken

trouwenSINT NICOLAASGA – Stellen in gemeente De Fryske Marren kunnen vanaf nu weer trouwen. Door de coronacrisis zijn sinds medio maart veel ceremonies geannuleerd of verplaatst. Gemeente De Fryske Marren betaalt aan stellen waarvan het huwelijk niet is voltrokken de leges terug. Het gaat om een bedrag van in totaal vijfduizend euro.

Ceremonies in horecagelegenheden zijn vanaf 1 juni mogelijk tot 30 personen, mits de minimale onderlinge afstand van anderhalve meter tussen alle aanwezigen wordt aangehouden. Per 1 juli wordt dit versoepeld naar maximaal 100 genodigden als de ruimte dit met de toepassing van de 1,5 meter afstand toestaat.

Bij de kosteloze huwelijken en partnerregistraties in het gemeentehuis in Joure mogen maximaal 5 personen aanwezig zijn. De ceremonie vindt in de trouwzaal plaats, omdat het hier mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Alle bruiloften in de gemeente werden tijdelijk in verkorte ceremonies in de trouwzaal in Joure voltrokken. Per 1 juni mag het ja-woord ook weer in Balk en Lemmer worden gegeven. Hier mogen 25 mensen in plaats van het eerdere maximum van tien.

Alle maatregelen zijn onder voorbehoud van eventuele beperkingen vanuit de rijksoverheid.

Foto: Persbureau Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!