Menu

zoeken

052020 laadpalen 3SINT NICOLAASGA - Jacob Haverkamp (33) en Maurice Keulen (24) uit Sint Nicolaasga bouwen en verkopen laadpalen voor elektrische auto’s. Wat begon als een project voor op de eigen oprit, blijkt een gat in de markt. In een paar maanden tijd zijn een kleine dertig luxe laadpalen verkocht.

In het kantoor van Bouwkundig Bureau Haverkamp aan de Tsjukemarwei 2 in Sint Nicolaasga staat in een halffabrikaat. Het is een eikenhouten paal met een roestvrijstalen plaatje erin. Aan de achterkant zit een uitsparing. Het is maar een klein onderdeel van de complete paal: de echte laadpalen meten 230 centimeter.

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om de laadpalen te verkopen. Jacob Haverkamp kocht een elektrische auto en vond de originele laadpalen niet mooi. De Sint Nykster ploos de techniek uit. Hoe werkt zo’n paal? Hoe zit dit in elkaar? ,,Ik tocht dat ik dat sels wol koe meitsje.” Haverkamp schakelde de hulp van vriend en elektricien Maurice Keulen in. Samen kochten ze de benodigde elektronische componenten. De paal ontwikkelen en bouwen was de volgende stap. ,,Wy binne der tegearre foar sitten gean.” Keulen lacht: ,,It gie in bytsje oars. De komponenten komme dan en dan binne. It moat op die datum klear weze.”

Lees het hele verhaal in de nieuwste Zakenman van zaterdag 30 mei.

Foto: De Zakenman



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!