Menu

zoeken

150711 Knooppunt JoureLANGWEER - Aannemer Gebr. Van der Meer begint in oktober met de eerste echte werkzaamheden voor de realisatie van het nieuwe knooppunt bij Joure. Het bedrijf gebruikt zand uit de Langwarder Wielen als fundament voor het aan te leggen snelwegtracé.

De Wielen worden verdiept tot 2,30 meter. Het zand dat daar bij vrijkomt wordt met buizen door de Skarster Rien naar Joure getransporteerd. Ander werkzaamheden zullen daar op volgen. Watersporters hebben weinig hinder op de Langwarder Wielen en Skarster Rien. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. 

Het is nog niet duidelijk of er een tunnel onder de A7 komt ter hoogte van de Hollandiastraat. Gemeente en provincie hebben hier weliswaar geld voor beschikbaar gesteld, maar er volgt eerst een formele procedure waarbij inspraak mogelijk is. In het ontwerp staat vooralsnog een viaduct over de A7.

(Afbeelding: Knooppunt Joure)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!