Menu

zoeken

westersypenSCHARSTERBRUG – Met taart en accordeonmuziek is het 12,5-jarig jubileum van woonzorgvoorziening Westersypen in Scharsterbrug op 6 mei bescheiden gevierd. De woonboerderij voor mensen met dementie was bij de aanvang van de coronacrisis de deuren voor bezoek gesloten, maar sinds kort kunnen de bewoners weer familieleden ontvangen. Achterin de tuin staat een huisje met daarin de mogelijkheid om elkaar, gescheiden door een plastic wand en op gepaste afstand te spreken. 

De coronacrisis gooide ook roet in het eten voor de jaarlijkse NLDoet dag. Op zaterdag 23 mei heeft De Westersypen in Scharsterbrug een eigen versie van de vrijwilligersdag. De klussen worden momenteel alleen door de medewerkers van het huis uitgevoerd. Buitenstaanders mogen door de strenge maatregelen niet meehelpen. Bijna alle achttien medewerkers staan die dag klaar voor de bewoners. 

Bij de oprichting telde De Westersypen acht bewoners. Al vlug daarna werden dit negen. In het jubileumjaar zijn er elf bewoners. ,,Dit is de limiet.” Uitbreiding komt er wel voor de dagbesteding. Aannemersbedrijf A. Fekken uit Scharsterbrug bouwt een nieuw pand. Westersypen hoopt de eerste bezoekers in september te ontvangen. Bij de dagbesteding kunnen mensen voor een groot deel van de dag worden verzorgd en vermaakt ,,De mensen worden tussen half tien en tien uur opgehaald en rond half zeven weer thuisgebracht. Als de dagbesteding om half vier al is afgelopen, dan kan de gezonde partner net niets doen. Mensen zijn hier nu een hele dag en kunnen in een groep integreren. We willen de dagopvang straks combineren met de opvang voor bewoners. Dat mensen van de woongroep naar de dagverzorging komen of andersom.”

Lees het complete verhaal in De Zakenman van vrijdag 15 mei.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!