Menu

zoeken

tjeukemeerOLDEOUWER - Over een paar weken, op 1 juni, mogen onder voorbehoud de terrassen weer open. Ook de klanten van Camping Paviljoen Tjeukemeer in Oldeouwer moeten van tevoren reserveren. Eigenaresse Petra Heida en chef-kok Tim Ebbing kunnen niet wachten: ,,Ien menút oer tolven geane wy fuortendaliks los. Ik wachtsje net langer”, zegt Ebbing.

Klanten kunnen sinds 1 mei bij Camping Tjeukemeer hun bestelde gerechten afhalen. Zij bezorgen tot tien kilometer van het strandpaviljoen. De maaltijddienst was een groter succes dan gehoopt. ,,Wy hiene rekkene op in tweintich bestellings deis, mar dêr wiene folle mear. De leatste jûn hiene wy santich mielen.” Zolang de maatregelen omtrent het coronavirus nog gelden, werkt de camping nog met het afhaalmenu. Het menu is een voorproefje van wat komen gaat. Volwassen gasten en de kinderen kunnen nu nog elk uit vier gerechten kiezen. Daarnaast staan  nog twee nagerechten op de kaart. ,,En softiis”, zegt Ebbing, ,,Dat giet yn in kartonnen beker en bliuwt seker in heal oere goed.”

Tim Ebbing (26) is sinds 1 april de chef-kok. Hij groeide op in Ouwsterhaule. Het vak leerde hij, naast de opleiding, onder andere bij Brasserie Anders in Langweer en bij Het Witte Huis in Olterterp. Bij elk stond hij vijf jaar in de keuken. Heida wist dat hij de camping als werkplek zag zitten, maar steeds was de tijd nog niet rijp. Afgelopen najaar polste Petra Heida de kok opnieuw en hij bleek er klaar voor te zijn. In januari werd besloten dat hij met de start van het seizoen aan de slag kon. Het lijkt bijna wel een grapje, maar de chef begon een paar weken geleden zijn carrière eerst als tuinman. ,,Troch de coronacrisis wie der noch neat te dwaan. In pear wiken letter wiene we pas klear foar de besoarging fan’e iterij.”

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/campingtjeukemeer/. Reserveren bij Camping Strandpaviljoen Tjeukemeer op het telefoonnummer 0513-551341.

Lees het hele verhaal in De Zakenman van vrijdag 15 mei. Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!