Menu

zoeken

Kok Arend Talen in de keuken van herberg-restaurant It Polderhûs in De Veenhoop.SINT NICOLAASGA – De horeca in gemeente De Fryske Marren mag op 1 juni onder een aantal voorwaarden weer open. Op de terrassen mogen alleen zitplaatsen worden aangeboden en moet de anderhalve meter afstand worden aangehouden. De openstelling is onder voorbehoud. Het coronavirus moet onder controle blijven.

Ondernemers mogen, vanwege de uitzonderlijke situatie, in overleg de terrasruimte uitbreiden. De horecaonderneming moet daarbij rekening houden met bijvoorbeeld (verkeers)veiligheid, calamiteitenroutes, omwonenden en toegankelijkheid van winkels.

Gemeente De Fryske Marren heeft de afgelopen week veel contact gehad met de horeca over de verruiming van de maatregelen en lokale ideeën. De horecaondernemers denken na over de lokale invulling en de gemeente kijkt mee naar de mogelijkheden haalbaarheid.

Foto: archief Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!