Menu

zoeken

290120 doniahal 5SINT NICOLAASGA – De renovatie van de Doniahal in Sint Nicolaasga is bijna klaar. Gemeente De Fryske Marren verwacht dat de werkzaamheden aan de sporthal eind juni klaar zijn. De renovatie van de vloer is de laatste fase.

De sportvloer was door de brand eind november vorig jaar flink beschadigd door de grote hoeveelheid bluswater. De vloer is de afgelopen maanden met drogers en blazers drooggemaakt. De vloer moet nu nog worden geschuurd, gelakt en opnieuw worden belijnd. De renovatie vindt in de laatste twee weken van juni plaats.

De gehele Doniahal had roetaanslag. Alle aanslag en losse roetdeeltjes op het pand en op de sporttoestellen zijn door een schoonmaakbedrijf verwijderd. Het oude plafond is door zwarte systeemplafondplaatjes vervangen. Een deel van de plafond- en wandschroten zijn verwijderd vanwege brandschade. De nieuwe schroten liggen nu bij de schilder en worden op kleur gemaakt en gelakt. In de bestuurskamer op de eerste verdieping zijn de plafondplaten van het systeemplafond vernieuwd.

Een kwart van het dakoppervlak is vernieuwd. Het hoge dak krijgt nieuwe isolatie en dakbedekking. Een dikke laag roetaanslag heeft zich op de stalen dakplaten onder de dakbedekking genesteld. Dit zorgt voor een rooklucht in de Doniahal. De roetaanslag wordt gelijktijdig met de dakdekkerswerkzaamheden verwijderd. Ook de dakbedekking van het middelste dak moet worden vernieuwd. De zonnepanelen liggen in de opslag. De bestaande verlichting in de sportzaal wordt vervangen door LED-verlichting.

(Foto's: De Zakenman)

290120 doniahal 4



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!