Menu

zoeken

hessel zijlstra 1SINT NICOLAASGA – In de tuin van Hessel Zijlstra zwemmen 21 koikarpers rond. De vijver van zes meter lang, drie meter breed en anderhalve meter diep neemt een groot deel van de tuin in Sint Nicolaasga in beslag. Minstens tien keer per dag doet Zijlstra een ronde door de tuin. ,,It is sa hearlik rêstjouwend.”

Hessel Zijlstra had tot acht jaar geleden een grote volière in de tuin. Zijn collectie vogels bleef niet onopgemerkt. De mooiste dieren, twee koningsparkieten van vijftig centimeter groot, waren zelfs een paar dagen te zien in een tropische show. Dat viel ook kwaadwillenden op. Een paar weken later zijn de vogels gestolen. Ook bij liefhebbers uit Emmeloord en Leeuwarden werden vogels meegenomen. ,,Se wisten presiis wa wat hie. Dat koe net misse. De Japanse nachtegalen ha se sitte litten. De keningsparkieten binne mei briedkast en al meinommen. Sa spitich. It wiene prachtige bisten mei reade fearren en giele eagen.”

De diefstal kostte Hessel Zijlstra veel geld. Hij was zo teleurgesteld, dat hij overal mee stopte. De vogels gaf hij weg. De volières brak hij af. Een jaar lang baalde hij van het gebeuren. Totdat zijn kinderen opperden om iets met koikarpers te gaan doen. ,,Fiskjen fyn ik skitterjend om te dwaan. It kin wat mei betreft ek net betiid genoch. It leafst sit ik om fjouwer oere moarns al op’e mar. Fan dy grutte fisken yn’e tun like mei wol wat.”

Lees het hele verhaal in De Zakenman van zaterdag 2 mei. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!