Menu

zoeken

henk waterlander lintje 2SINT NICOLAASGA - Henk Waterlander (68) was vrijdagmorgen compleet verrast door een telefoontje van burgemeester Fred Veenstra van gemeente De Fryske Marren. De verrassing was voor de inwoner van Sint Nicolaasga des te groter toen hem hoorde dat hij voor zijn vele vrijwilligerswerk een koninklijke onderscheiding kreeg. Waterlander is tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau benoemd.

De gepensioneerde muziekleraar Henk Waterlander is al meer dan veertig jaar actief in het Sint Nykster 4 mei-comité. Samen met wijlen huisarts Johannes Haveman heeft hij de viering van de dodenherdenking opgepakt. Tot vorig jaar liep hij met trom voorop in de stoet. Ook als vrijwilliger bij de Bond Friese Vogelwachten is hij erg actief. Samen met Vronie de Vries plaatst hij nestbeschermers. Hij volgt nauwgezet de uilen- en roofvogelpopulatie, waar hij nesten verzorgt en druk bezig is met het ringen van de vogels. In het verleden was hij bestuurslid van Plaatselijk Belang Sint Nicolaasga en actief als bestuurslid van de buurtvereniging Gaastweg. Als bouwer van de optochtwagen is hij één van de creatievelingen. Als tuinliefhebber is hij dagelijks op de volkstuin, waar hij jong en oud adviseert.

Lintje in Scharsterbrug

In 2019 werd er in gemeente De Fryske Marren geen enkel lintje uitgereikt. Dit jaar zijn er negen gedecoreerden, onder wie Ids Wijnja uit Scharsterbrug. Hij is benoemd als lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk bij de Tennisvereniging Joure. WIjnja zette zich daar onder andere in voor de renovatie van de kantine en aanschaf van het meubilair. Hij is niet alleen lid van de parkcommissie, maar draagt in zijn algemeenheid ook zorg voor tijdrovende zaken als het onderhoud van het clubgebouw en de technische zaken.

Door de coronacrisis worden de onderscheiding zelf op een later moment uitgereikt. Wanneer dit is wordt, later bekend gemaakt.

Op de foto Henk Waterlander met trom aan de kop van de herdenking op 4 mei in Sint Nicolaasga.

henk waterlander lintje 1

 

(Foto's De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!