Menu

zoeken

SINT NICOLAASGA - haven 1Terwijl de havenmeesters volop bezig zijn met het in het water takelen van de boten van de leden van de watersportvereniging in Sint Nyk, zijn er nog veel vragen rondom de start van het watersportseizoen.

Bij de watersportvereniging zijn al tal van activiteiten afgelast. Zo ging afgelopen zaterdag de jaarvergadering niet door. De himmeldei die op 18 april op het programma staat, is ook van de agenda gehaald. Over de start van het watersportseizoen op 2 mei aanstaande durven secretaris  Jacob Jellesma en voorzitter Bonne Posthuma nog niet eens te praten.

Een aantal leden gaan normaal gesproken elk jaar al vroeg op pad naar verre bestemmingen zoals Zeeuwse wateren, Parijs, Berlijn of de Waddeneilanden. Deze plannen kunnen voorlopig in de ijskast. Het is afwachten of eind april de bruggen wel open kunnen voor de watersport. Binnenkort komt Rijkswaterstaat met meer duidelijkheid.

De Waddeneilanden zijn nog onzekere bestemmingen. Toeristen worden zoveel mogelijk op de het eilanden geweerd. De verwachting is dat ook de havens nog niet op de schepen met bemanning zitten te wachten.

De drang om het water op te gaan is er voor de leden van de W.S.V. na de winter zeker. ,,Maar zolang de bruggen dicht blijven kunnen we nog het Tjeukemeer op”, zegt een watersporter, ,,Wat ik mij afvraag is wat er gebeurt en als we allemaal bij de Ganzetippe of Marchjepôlle gaan liggen.”

Jellesma: ,,Het is allemaal nog even afwachten. Net als andere havens of campings is bij ons de kantine , de wc en douchegelegenheden gesloten. We hebben het over recreatie terwijl veel mensen op hun flatje vastzitten. Dit duurt mogelijk nog weken. Voor de mensen die in het ziekenhuis liggen is het allemaal veel erger. We wachten maar rustig af.”

(Foto's: De zakenman)

havenHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!