Menu

zoeken

kerk LangweerLANGWEER – Dorpskerk Langweer gaat elke woensdagmorgen om 9,30 uur online. Voorganger ds Aart Veldhuizen, Rinny Pijpker (zang) en Henk Veldhuizen (piano) komen zo bij de mensen thuis. ,,We kiezen er in die vieringen voor om geen kerkje te spelen”, zegt dominee Veldhuizen, ,,Ik heb niet het witte albe (toga) met stola (sjaal in de kleur van het kerkelijk jaar) aan, maar preek in mijn gewone kleren, zittend op een stoel in de kerk.”

De kans is groot dat kerkgangers het tot en met 1 juni zonder diensten moeten stellen. Dorpskerk Langweer probeert op deze wijze toch mensen te blijven inspireren.

Het bijzondere van de Dorpskerk Langweer is dat alle kerkdiensten al een aantal jaren via beeld en geluid worden uitgezonden met een vaste microfoon en vaste camera in de kerk. De middelen zijn beschikbaar. Andere kerken in de omgeving volgen snel. De diensten van de Protestantse Gemeenten Langweer, Ouwsterhaule-Scharsterbrug en Op 'e Noed (Idskenhuizen, Sint Nicolaasga en Tjerkgaast) zijn op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paasmorgen online te volgen. De kerkdiensten zijn live, maar ook na afloop terug te kijken.

Op Witte Donderdag vanaf half 8 wordt de kerkdienst door dominee Gerda Keijzer en pastor Anneke Adema verzorgd. Op Goede Vrijdag om half 8 wordt de kerkdienst door de predikanten Willem Warnar en Aart Veldhuizen gehouden. Op Paasmorgen om half 10 wordt de kerkdienst door pastor Geertje van der Meer en ds Aart Veldhuizen verzorgd. Marten Klaas Brinksma is verantwoordelijk voor het geluid en beeld.

De vieringen zijn live te volgen en ook later terug te zien via www.kerkdienstgemist.nl onder de zoekopdracht 'Langweer'.

(Foto: De zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!